Paardrijden

Paardrijden in de Alentejo

De omgeving is zeer geschikt voor paardrijden. De uitrijmogelijkheden zijn haast onuitputtelijk. Rijdt met uw paard langs kurk- en dennenbossen en bekijk de harswinning. De omgeving herbergt verder een rijke variatie aan landschappen; van gebergte, heuvels tot vlaktes. De heuvels zijn bebost met kurk-eiken, eucalyptus-, olijf- of dennenbomen, de vlaktes met laag struikgewas of rijstvelden.

Op Monte Vale Pereiro staan 3 rustige paarden, die vanwege hun leeftijd niet meer geschikt zijn voor lange buitenritten. Maar wij organiseren graag een mooie buitenrit voor u in samenwerking met Monte d’Avo onder begeleiding van een gediplomeerd (Nederlandse) amazone.

Wilt u paardrijden of dat graag leren? Dat kan! Geniet van een heerlijke ontspannende buitentocht door de prachtige natuur, bezoek het prachtige Baragem de Campilhas, een groot stuwmeer en geniet daar met uw paard van een smakelijke lunch. Prijzen in overleg en afhankelijk van samenstelling.

Als u niet bij ons wilt verblijven, maar toch wil leren paardrijden of een buitenrit wilt maken, dan is dat ook mogelijk. Paardrijlessen voor jong en oud, beginners en gevorderden bij Monte d’Avo! Wij bieden in samenwerking met hen de mogelijkheid om op één van onze paarden of een eigen paard of pony rijles te volgen. De inzet is niet om van iedereen een topruiter of amazone te maken, maar de leerlingen de basis principes van het rijden onder de knie te krijgen zodat iedereen ontspannen kan gaan rijden en hun eigen grenzen telkens kunnen worden verlegd. Lessen voor alle leeftijden!

Kontakt voor lessen zonder verblijf in één van onze vakantiehuizen: Meike telefoon 0351-926437508

Share: