Stranden in de Alentejo

De Alentejo in Portugal heeft prachtige, al dan niet verscholen tussen de rotsen, stranden die op uw ontdekking wachten. Tussen kliffen verscholen strandjes of lange uitgestrekte stranden, die uitnodigen tot urenlange wandelingen: de ideale omgeving om geheel tot rust te komen. Onderweg naar het strand zult u in dorpjes aan zee allerlei eetgelegenheden tegenkomen, waar u een lekkere vismaaltijd kunt nuttigen. Bijvoorbeeld in Porto Covo, een pittoresk vissersdorp met een mooi, door kleine huisjes omgeven plein.

Het strand is sfeervol en in het haventje, waar bontgekleurde vissersboten op het water dobberen, kunt u een visser vragen of hij u naar het eiland Pessegueiro wil brengen.

Strand Praia Grande de Porto Covo ligt in een natuurlijke omgeving. De natuurlijke omgeving van het strand bestaat uit rotsen en rotswanden en is prachtig. Het zand is zeer fijnkorrelig en is helder wit van kleur. Het strand is mooi schoon. Het zeewater is mooi lichtblauw van kleur en is glashelder. Het water lijkt zeer schoon te zijn. Praia Grande de Porto Covo is vrij kort maar wel redelijk breed. Het strandoppervlak loopt sterk af. Er kan worden gegeten en gedronken op het strand. Het strand kan alleen bereikt worden via klim en afdaling te voet. Het parkeren van de auto kan echter dicht bij het strand.

Vila Nova de Milfontes is een geliefde badplaats voor de Portugezen en heeft buiten het dorp een eigen vissershaven. Er zijn stranden aan de riviermonding en aan de zee. De nabij gelegen plaatsen Säo Luis, Cercal en Odemira zijn een bezoekje waard. U proeft het Portugese leven.

Share: