Mountainbiken

De Alentejo is zeer geschikt voor mountainbiken. De omgeving herbergt een rijke variatie aan landschappen; van gebergte, heuvels tot vlaktes. De heuvels zijn bebost met kurk-eiken, eucalyptus-, olijf- of dennenbomen, de vlaktes met laag struikgewas of rijstvelden. De routes variëren van eenvoudig tot stevig, doorgaans over zandwegen door heuvelachtig gebied.

In de omgeving bestaat de mogelijkheid om mountainbikes te huren.

Tochten met veel cultuur en natuur in de weide omgeving. Af en toe een rit of prachtige tochten maken door de ruige natuur met daarin wilde zwijnen en prachtige uitkijkpunten. Alles behoort tot de mogelijkheden. Want laten we vooral niet vergeten dat Portugal dé perfecte plek is voor downhill mountainbiken. Van de kust tot aan de grens is er nog veel meer avontuur te beleven. Ongerepte natuur, dorpjes van leisteen en graniet, diepe dalen, onbeschrijfelijke schoonheid en de stilte van de natuur.

Monte Vale Pereiro ligt 6 km buiten het dorp Cercal do Alentejo, gemeente Santiago do Cacem, in het zuidwesten van de Alentejo, 1 km van een groot stuwmeer en 15 km van de Atlantische Oceaan. Rust, ruimte en kleinschaligheid zijn gewaarborgd in een schitterend natuurgebied dus ook in hoogseizoen nooit overvol.

Share: