Vila Nova de Milfontes

Vila Nova de Milfontes is een geliefde badplaats voor de Portugezen en heeft buiten het dorp een eigen vissershaven. Er zijn stranden aan de riviermonding en aan de zee. De nabij gelegen plaatsen Säo Luis, Cercal en Odemira zijn een bezoekje waard. Je proeft het Portugese leven.

Vila Nova de Milfontes is een plaats (freguesia) in de Portugese gemeente Odemira en telt 4258 inwoners. In de zomer ligt dat aantal met de komst van toeristen rond de 50.000.

Vila Nova dankt zijn naam, “Milfonte” aan de talrijke fonteinen. Vrij vertaald betekend het de stad van de duizend fonteinen. Het voormalig kasteel is nu een interMVPaal hotel. Wie zijn sportieve krachten wil meten kan mountainbiken en in de nabije omgeving golfsurfen en kanovaren. De sportvisser kan kiezen voor de Atlantische Oceaan of de Rio Mira. Paardrijden, jeep-safari, waterfietsen en zeevissen is ook mogelijk.

Vila Nova de Milfomtes grenst aan Parque Natural do Sudoeste de Alentejano e Costa Vicentina. Het park heeft een prachtige flora en fauna. Onder dit beschermde gebied vallen ook de duinen en de stranden. Deze stranden bestaan afwisselend uit zand en mooie rotsformaties met kleine baaien. Er zijn talloze restaurantjes in alle prijsklassen, markten met verse groenten, vlees en vis. In de omgeving is er regelmatig een zigeunermarkt.

Nabij Monte Vale Pereiro ligt de gezellige badplaats Vila Nova de Milfontes.

Share: