Sines

Sines is een gemeente in het Portugese district Setubal. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 203 km2 en heeft ongeveer 12.000 inwoners. Sines is de geboortestad van de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama. Sines is een industriele stad, gedomineerd door de olie-raffinaderij met zijn torens en leidingen, de diepzeehaven met zijn enorme containerschepen en tankers. Het volstaat om te zeggen dat het water en de lucht hier behoorlijk is vervuild.

Sines was tot de jaren 70 slechts een klein vissersdorp in de Alentejo. Nu een relatief grote stad met een gezellig centrum

Naast de grote haven heeft Sines ook een kleine jachthaven, alhoewel de boten ook voor anker kunnen bij het strand, die wordt beschermd door tal van golfbrekers. Sines organiseert jaarlijks tijdens het laatste weekend in juli, het grootste wereldmuziekevenement van Portugal, het Festival Músicas do Mundo. Met als achtergrond het kasteel Castelo de Sines is dit een festival dat de diversiteit en kwaliteit van culturele expressies uit de hele wereld weergeeft en het wordt beschouwd als één van de meest democratische culturele evenementen van het land.

In het historische centrum van Sines kunt u een tour maken langs de monumenten van Vasco da Gama.De zoon van de edelman Estevao da Gama werd op het kasteel geboren dat op heuvel van Sines staat. Begin hier uw tour en bekijk hier vandaan de oceaan waarvan de mysteries door Vasco da Gama opgelost werden. Bezoek ook de moederkerk, waar hij de zegen ontving en de kapel van Nossa Senhora das Salas, beschermheilige van de vissers, die door de zeevaarder met name vereerd werd.

Share: