Safari in de Alentejo

Mis deze gelegenheid niet en neem uw fototoestel mee. Ga naar Herdade da Badoca in Vila Nova de Santo André en ga gelijk naar binnen. Klim in één van de door tractoren getrokken open aanhangers die op een trein lijken en luister naar de uitleg van de gids, terwijl u stapvoets door het park gereden wordt. En vergeet niet extra fotorolletjes mee te nemen voor uw fotoreportage. Hier in het Badoca Park zult u onophoudelijk kiekjes willen schieten! Foto’s van de dreigende tijgers, de majestueuze giraffen, de nerveuze kangoeroes, zebra’s, jaks, buffels, lama’s, herten, reeën, struisvogels, chimpansees en de meer bekende koeien, ezels en schapen.

Vanuit een struik klinkt een angstaanjagend gebrul, in de verte ziet u lange halzen tussen de boomkronen door en plots hupt een kangoeroe voorbij…! Dit zou een moment kunnen zijn uit een safaritocht door de savanne van Afrika. Maar nee hoor. Het is in de Alentejo, in het Badoca Safari Park!

Na een uurtje jungle kunt u in het restaurant van het park bijkomen en onderweg daarheen kunt u de exotische vogels bezichtigen, die in een enorme kooi verblijven en die u tijdens het eten van een typerend gerecht uit de Alentejo muzikaal zullen begeleiden.

Nieuw is de wildwaterbaan. Zo zachtjes glijdt uw boot… Denkt u. Zo gaat ie goed. Denkt u. Is dat alles… Denkt u. Dat had u gedacht! Want daar komt de eerste stroomversnelling. U tolt over de rivier. Pas op! Die andere boot! Uw eerste hoos water heeft u al binnen. U kijkt naar de andere passagiers in de boot. Bent u nu de enige die nat is? Nee hoor. Want daar komt de eerste waterval. Nu zitten de andere passagiers te druipen. Maar wacht maar, de wildwaterbaan krijgt u wel te pakken! Hoe komt u straks het tollende bootje uit? Nat of kletsnat?

Share: