Santiago do Cacém

Santiago do Cacém is een plaats en gemeente in het Portugese district Setubal. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 1059 km2 en heeft ongeveer 32.000 inwoners. Santiago do Cacém werd lang geleden gesticht, de stad was gedurende de Romeinse periode een doorvoerplaats op de route die Lissabon met de Algarve verbond, wat een bijdrage heeft geleverd tot de lokale ontwikkeling. Het is de tweede grootste gemeente van het land en zijn hoogste top ligt in de heuvels van Cercal op een hoogte van 346 meter.

Iets om niet te missen is een bezoek te brengen aan de oude molen of het oude stadcentrum. Het oude centrum van de stad, met zijn steile, smalle straatjes, wordt gedomineerd door de Conde de Bracial Square. Gelegen op de oostelijke hellingen van het kasteel, de architectuur vormt een onschatbaar erfgoed met haar typische straten en huizen.

Santiago do Cacém is een kleine stad met allerlei voorzieningen. Er zijn cafés, restaurants en verschillende supermarkten. Enkele bezienswaadigheden zijn het oude stadsgedeelte met de burcht, het openluchtmuseum Mirobriga met Romeinse overblijfselen, het Badoca safaripark en het stadspark met het museum.

De oude molen staat op een heuvel met uitzicht op Santiago do Cacém en is helemaal gerenoveerd in opdracht van de gemeente. Op dagen met gunstige wind kunt u de traditionele wijze van malen van granen bekijken.

Share: