Porto Covo

De kust van de Alentejo heeft vele gezichten. In het zuiden vind je grillige, steile kliffen met kleine stranden en vissershaventjes. Verder naar het noorden wisselen witte duinen af met blauwe lagunes en uitgestrekte rijstvelden. Op nog geen 15 kilometer van Monte Vale Pereiro ligt de gezellige plaats Porto Covo.

Porto Covo is een geliefde vakantiebestemming onder de Portugezen. Geen massatoerisme, maar in de zomermaanden gewoon gezellig druk.

Porto Covo is een van de twee freguesias in de Portugese gemeente Sines, gelegen op ongeveer 160 kilometer ten zuiden van de telt 1160 inwoners (2001). De plaats is binnen Portugal bekend om haar stranden. Nabij de kust ligt het eiland Pessegueiro, waarop een fort gelegen is. Porto Covo heeft een gezellige winkelstraat met shops en vele goede restaurantjes.

Strand Praia Grande de Porto Covo ligt in een natuurlijke omgeving. De natuurlijke omgeving van het strand bestaat uit rotsen en rotswanden en is prachtig. Het zand is zeer fijnkorrelig en is helder wit van kleur. Het strand is mooi schoon. Het zeewater is mooi lichtblauw van kleur en is glashelder. Het water lijkt zeer schoon te zijn. Praia Grande de Porto Covo is vrij kort maar wel redelijk breed. Het strandoppervlak loopt sterk af. Er kan worden gegeten en gedronken op het strand. Het strand kan alleen bereikt worden via een klim en afdaling te voet. Het parkeren van de auto kan echter dicht bij het strand.

Share: