Nuttige informatie

Vakantie in Portugal – handige informatie

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa op het Iberische Schiereiland, ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en Spanje. Het land heeft een totale oppervlakte van 91.906 km2; daarmee is het bijna tweeënhalf keer zo groot als Nederland. Het eiland Madeira en de Azorenarchipel behoren eveneens tot het Portugese grondgebied. De Alentejo beslaat een gebied van 27.000 km2 en is bewoond door ongeveer 500.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid is laag en ligt tussen maximaal 50 en minimaal 6 inwoners/km2. Het zal u aan ruimte en rust niet ontbreken.

Een vakantie in Portugal is meer dan een gewone vakantie. Vakantie in Portugal is een beleving!

Geadviseerd wordt gebruik te maken van een auto. Dit is de beste manier op de Alentejo te ontdekken. Een taxi is nagenoeg in alle plaatsen beschikbaar. Reizen met het openbaar vervoer is ook mogelijk, maar vergt wat meer planning en tijd.

Bij ongelukken kunt u bellen met het landelijke SOS nummer: 112.
In de gemeenten is er altijd een apotheek die 24 uur dienst heeft. Deze informatie is aangeplakt op de deur van iedere apotheek. In sommige winkelcentra bestaan er Gezondheids- afdelingen waar u enkele medicijnen kunt kopen. De algemene openingstijden van de winkels zijn:

Werkdagen: 9.00-9.30 uur / 19.00-19.30 uur
Lunchpauze: 13.00-15.00 uur
Zaterdag: 9.00-9.30 uur / 13.00-13.30 uur

Wie naar Portugal reist via Zaventem Airport kan dat via Vliegen en Parkeren gemakkelijk regelen! Via deze site bespaard u €40 ten opzichten van parkeren op de P3 locatie. Tevens zijn alle locaties beveiligd en zijn voorzien van een 24 uur shuttle service. Dat maakt Parkeren Zaventem rondom het vliegveld extra aantrekkelijk!

Share: