Wandelen

Avontuurlijk wandelen in de Alentejo

De Alentejo, is een prima uitvalsbasis voor een fraaie wandelvakantie. Wij hebben de mooiste wandelroutes (GR 11/E9) in de omgeving samengesteld tot een fraaie mix van cultuur, natuur en uiteraard ontbreekt de prachtige kust met verborgen baaitjes, kliffen en zandduinen niet. De vaste uitvalsbasis is Monte Vale Pereiro. Voor onze bezoekers die sportief willen wandelen organiseren wij met Trails4Fun volledig verzorgde dagtochten en wandelweken. Indien u dit aanspreekt kunt u ook onze speciale website voor wandelaars bezoeken. Trails4Fun biedt avontuurlijke wandelingen voor starters en ervaren wandelaars met afwisselende en uitstekend gemarkeerde routes. Individueel, met GPS of onder leiding van een gids.

Wandelen in de Alentejo…is iedere keer weer een belevenis. De prachtige natuur en de grote verscheidenheid aan landschappen zorgen ervoor dat iedere wandeling weer anders is. Al wandelend kom je iedere keer weer voor verrassingen te staan: Een onverwacht schitterend uitzicht of een ‘spannend obstakel’ in de vorm van een riviertje dat van steen tot steen overgestoken moet worden.

De kust van de Alentejo heeft vele gezichten. Ten zuiden van Sines grillige rotsen met intieme strandjes en vissershaventjes. Hier ligt het “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina” dat doorloopt in de Algarve. De schitterende wandelingen gaan door kurk-eikenbossen, langs een ravijn, over heuvels, door weilanden met geiten, varkens, koeien en u zult zeker ook schapen tegenkomen. In de lucht zult u vele van de meer dan honderd vogelsoorten ontwaren. Tijdens de wandelingen kunt u leuke plaatsen bezoeken als Porto Covo en Vila Nova de Milfontes. Langs de kust loopt over smalle paden, afwisselend door zandduinen, over het strand, langs hoge ruige kliffen met vrijwel altijd de Atlantische Oceaan als decor. Onderweg komt u ondermeer afgelegen strandjes tegen, die u uitnodigen tot het nemen van een verfrissemde duik of om gewoon even van de zon te genieten.

De omgeving herbergt verder een rijke variatie aan landschappen; van gebergte, heuvels tot vlaktes en de Atlantische Oceaan. De heuvels zijn bebost met kurk-eiken, eucalyptus-, olijf- of dennenbomen, de vlaktes met laag struikgewas of rijstvelden. De wandelingen variëren van eenvoudig tot stevig, doorgaans over zandwegen door heuvelachtig gebied.

Share: