Barragem de Campilhas

De dam van Campilhas werd gebouwd in 1954, als deel van het Plan tot Irrigatie van de Alentejo ten behoeve van ondersteuning van de ontwikkeling van de landbouw in het land, met name in de Alentejo, waar in bepaalde periodes een watertekort heerst. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan met vele soorten vis en vogels. Er is volop van de natuur te genieten, zo zijn er wilde zwijnen, vele vogelsoorten, hagedissen, insecten en vlinders te zien. Het is ook uitstekend geschikt om in te zwemmen. U vind er tal van plaatsen waar u niemand tegenkomt.

Tijdens uw verblijf in de Alentejo is dit stuwmeer zeker een bezoek waard. Barragem de Campilhas ligt op loopafstand van Monte Vale Pereiro vakantiehuizen. Wij wijzen u graag de weg!

In de winter wordt (overvloedig) regenwater opgeslagen in het meer. In de droge zomers wordt dat water via een kanalenstelsel weer over de regio verdeeld. Uiteraard profiteert de landbouw hier enorm van, omdat grote watertekorten zo deels kunnen worden opgevangen.

Het natuurgebied leent zich uitstekend voor recreatie. U kunt er ongestoord wandelen, fietsen, paardrijden, zonnen en zwemmen. Voor Nederlandse begrippen is het onbegrijpelijk dat zo een mooi natuurgebied zo weinig door recreanten wordt bezocht. Vergeet echter niet dat de Alentejo voor 95 procent uit natuur bestaat, zodat voor de Portugezen dit natuurgebied niet zo bijzonder is.

Share: