Cercal do Alentejo

Cercal do Alentejo is een plaats in de gemeente Santiago do Cacem met 3882 inwoners (2001) en is gelegen op nog geen 10 kilometer van de prachtige stranden van de Alentejo-kust. Cercal heeft een gematigd klimaat, waardoor het een van de meest diverse flora en fauna heeft rond deze streek.

Iets om niet te missen is een bezoek te brengen aan pastelaria Bau Doce. Proef de heerlijke verscheidenheid van gebak en gerechten uit de traditionele keuken. Neem plaats op het terras en geniet!

Cercal do Alentejo is een dorp met allerlei voorzieningen. Er zijn cafeetjes, restaurantjes en verschillende supermarkten. Ook is er een apotheek, postkantoor, twee banken en diverse andere winkeltjes. In de nabije omgeving is een stuwmeer (Barragem de Campilhas) waar gezwommen kan worden. Dit stuwmeer ligt op loopafstand van Monte Vale Pereiro.

De centrale ontmoetingsplaats is bij de rotonde van Cercal do Alentejo, waar de meeste eetcafés en restaurantjes zijn gelegen. Alhoewel naar Nederlandse begrippen Cercal een klein dorpje is, heeft het meerdere scholen, een eigen brandweer, politiepost, gezondheidscentrum, tandarts, voetbal- en scoutingclub, een busstation en een actief verenigingsleven.

Op nog geen 6 kilometer van Monte Vale Pereiro ligt de gezellige plaats Cercal do Alentejo.

Share: